Linzer
Linzer
Hozzávalók:
- 125 g Somváry Food lisztkeverék omlós tésztákhoz édesítőszerrel
- 64 g búzaliszt (BL 55)
- 94 g margarin
- 9 g maltit vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
- 18 g víz
- lekvár a kisült tészták összeragasztásához
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd simára gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük kb. 30 percig. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszőlegesen választott kiszúró formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszúrt tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt a tészta kettesével pl. baracklekvárral összeragasztjuk.