Gluténmentes pop cakes (sütigolyó)
Gluténmentes pop cakes (sütigolyó)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 115g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 75g tojás
- 5g olaj
- 25g víz
- 10g kakaópor
Összeállításhoz:
- 2 ek baracklekvár vagy mascarpone
- tejcsokoládé
- fehércsokoládé
- színes cukorka
- hurkapálcika
Elkészítés:
A piskóta lisztkeveréket a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd 200 fokon 18 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk, majd a baracklekvárral vagy mascarponeval összekeverjük. A masszából golyókat formázunk és fél órára hűtőbe tesszük. Olvasztott csokoládéba mártjuk a hurkapálcákat és feltűzzük rájuk a sütigolyókat. Olvasztott csokoládéba mártjuk és tetszés szerint díszítjük.