Gluténmentes kókusztekercs
Gluténmentes kókusztekercs
Hozzávalók:
Piskótához:
- 115g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 75g tojás
- 5g olaj
- 25g víz
- 10g kakaópor
Összeállításhoz:
- 1ek rum vagy ennek megfelelő mennyiségű rumaroma
- 2 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 50g vaj
- 75g porcukor
Elkészítés:
A piskóta lisztkeveréket a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd 200 fokon 18 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk, majd a baracklekvárral, a kakaóporral és rummal összekeverjük.
A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral. Kókuszreszelékkel megszórt sütőpapíron 3-5 mm vastagra nyújtjuk a masszát, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.