Gluténmentes kókuszgolyó
Gluténmentes kókuszgolyó
Hozzávalók:
Piskótához:
- 115g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 75g tojás
- 5g olaj
- 25g víz
- 10g kakaópor
Összeállításhoz:
- 1ek rum vagy ennek megfelelő rumaroma
- 2 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A piskóta lisztkeveréket a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd 200 fokon 18 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk, majd a baracklekvárral, a kakaóporral és rummal összekeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele meggyszemeket. A masszából golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.