Gluténmentes Kinder tejszelet
Gluténmentes Kinder tejszelet (15x20 cm-es tepsi)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 115g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 75g tojás
- 5g olaj
- 25g víz
- 10g kakaópor
Krém:
- 3 dl behűtött habtejszín
- 12 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag zselatin fix
- 1 kk vanília aroma
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 7 ml olaj
Elkészítés:
A piskóta lisztkeveréket a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd 200 fokon 18 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt a piskóta ketté vágjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fix hozzáadásával, belekeverjük a mascarponét, a porcukrot és a vanília aromát.
Az első piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémet, majd rátesszük a piskóta másik felét, és óvatosan megnyomjuk.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, elkenjük a piskóta tetején, majd hűtőbe tesszük.