Gluténmentes fahéjas csiga
Gluténmentes fahéjas csiga
Hozzávalók:
- 170g Somváry Food gluténmentes univerzális lisztkeverék
- 2g só
- 13g élesztő
- 32g ráma
- 37g cukor
- 32g tojás
- 72g langyos tej
Töltelék:
- cukor
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A lisztet és a sót egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a rámát. Ezután hozzáöntjük a langyos tejet, a felvert tojást, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Az egészet összegyúrjuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk. Az így kapott tésztát lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, egyenletesen úgy, hogy mindenhova jusson megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd szorosan feltekerjük. Kb. 1 cm széles karikákra vágjuk és a karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a csigák tetejét egy kevés vízzel megkenjük. Meleg helyen letakarva kb. 35 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 18 db kicsi csiga készíthető.