Gluténmentes szalámis pizza
Gluténmentes szalámis pizza
Hozzávalók 2 db kb. 16 cm-s pizzához
Pizza tésztához:
- 169 g Somváry Food gluténmentes univerzális lisztkeverék
- 3 g olaj
- 3 g só
- 7 g élesztő
- 118 g langyos víz
Feltéthez:
- paradicsomszósz
- szalámi
- paradicsom
- sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit sima felületű tésztává gyúrjuk. Ha ragadna egy kevés lisztet szórhatunk alá. Ezután két egyforma gombócot formálunk belőle, és 2 db kb. 16 cm átmérőjű kerek tésztalapot formálunk belőle. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, vízzel megkenjük és meleg helyen letakarva kb 45-50 percig kelesztjük. Miután megkelt a tészta ismét megkenjük vízzel és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült a tészta megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a szalámit, a paradicsomot, majd reszeltsajttal megszórjuk és az így elkészített pizzát visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre (amíg a sajt megolvad).
Tipp: Ha csak az egyik kész tésztalapból akarunk pizzát készíteni a másikat lefagyaszthatjuk és később kiolvasztva elkészíthetjük belőle a kedvenc pizzánkat.