Joghurtos - barackos kocka
Joghurtos - barackos kocka
Hozzávalók (30 x 12 cm-s tepsihez):
Tészta:
- 155 g Somváry Food tönkölylisztes süteménypor
- 63 g étolaj
- 63 g víz
Krém:
- 188 g natúr joghurt
- 188 g Hulala habtejszín
- 130 g (1 cs.) Dr Oetker tejszínes-vaníliás tortakrém alappor
- 38 g porcukor
Tetejére:
- Felezett sárgabarack befőtt
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítés:
A tészta összetevőit egy tálba mérjük és robotgéppel vagy kézi habverővel simára összekeverjük majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez először elkeverjük a joghurtban a cukrot, majd hozzáöntjük a tortakrém alapport és robotgéppel kb 3 perc alatt kikeverjük a krémet. Ezután óvatosan hozzákeverjük a felvert habtejszint is.
A kész krémet rákenjük a kihűlt tésztára, majd ráhelyezzük a felezett sárgabarackokat. Végül az elkészített és langyosra hűtött színtelen tortazselével bevonjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.