Hókifli
Hókifli
Hozzávalók:
- 125 g Somváry Food lisztkeverék omlós tésztákhoz édesítőszerrel
- 64 g búzaliszt (BL 55)
- 94 g margarin
- 9 g maltit vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 18 g víz
- 1 cs. vanillincukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd simára gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük kb. 30 percig. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A kiszaggatott tészta korongok egyik felére teszünk a töltelékből, majd a töltelékre ráhajtjuk a korong másik felét, lenyomkodjuk és kifli alakúra formázzuk. Az elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.
A töltelék lehet pl. szilvalekvár, dió-, máktöltelék, vagy diabetikus mogyorókrém.