Oreos gluténmentes muffin
Oreos gluténmentes muffin
Hozzávalók 6 db muffinhoz:
- 200g Somváry Food gluténmentes sütemény lisztkeverék
- 100g tojás (kb. 2 db M-s tojás)
- 70g olaj
- 30g víz
- 8 db Bob glutén-és tojásmentes keksz tejkrémes
Díszítéshez:
- 1 dl tejszín
- fél csomag habfixáló
- fél tábla tejcsokoládé
Elkészítés:
A muffin hozzávalóit egy tálba mérjük, robotgéppel vagy kézi habverővel összekeverjük, majd 5 db kekszet beledarabolunk a tésztába és az egészet átkeverjük. Ezután muffin formákba töltjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, az olvasztott csokoládét belekeverjük. Habzsákba töltve a kihűlt muffin tetejére nyomjuk. A kimaradt kekszeket félbe vágjuk és a tejszín tetejére tesszük.