Gluténmentes Fanta szelet
Gluténmentes Fanta szelet
Hozzávalók 30x20 cm-s tepsihez
A tésztához:
- 360 g Somváry Food gluténmentes sütemény lisztkeverék
- 189 g olaj
- 133 g tojás
- 57 g víz
- 18 g kakaó
A krémhez:
- 250 g vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- 500 g túró
- 12 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 7 dl Fanta üdítő
- 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük és robotgéppel vagy kézi habverővel összekeverjük, egyenletesen elosztjuk egy 30x20 cm-s sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzá adjuk a villával áttört túrót és a reszelt citromhéjat és az egészet jól kikeverjük. A kész krémet a kihűlt piskótára kenjük és hűtőbe tesszük.
A mázhoz a 2 csomag pudingport 4 evőkanál cukorral és egy kevés üdítővel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi üdítőt és sűrűre főzzük. Egy szép átlátszó narancssárga színű krémet kapunk. A krémet langyosra hűtjük, majd a túrós krémre simítjuk és kb. 2 órára visszatesszük a hűtőbe.