Pizzás csiga
Pizzás csiga
Hozzávalók:
Tésztához
- 200 g Somváry Food teljes kiőrlésű kelt tészta lisztkeverék édesítőszerrel
- 10 g margarin
- 6 g élesztő
- 90 g víz
- 62 g fagyasztott margarin
Töltelékhez
- ketchup
- pizza fűszerkeverék
- sonka
- sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a fagyasztott margarin kivételével összegyúrjuk. 45 percig kelni hagyjuk.
A töltelékhez a pizza fűszerkeveréket elkeverjük a ketchuppal, a sonkát apró kockákra vágjuk.
A kelesztési idő végén a tésztát kinyújtjuk, és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztott margarint. A tésztát hármas hajtogatással meghajtjuk. Az így kapott tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a pizzafűszerkeverékkel elkevert ketchuppal, rászórjuk a kis kockákra vágott sonkát, majd ráreszeljük a sajtot és feltekerjük. Egyforma csigákat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 16 db kicsi csiga készíthető.