Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók:
Tésztához
- 200 g Somváry Food teljes kiőrlésű kelt tészta lisztkeverék édesítőszerrel
- 10 g margarin
- 6 g élesztő
- 90 g víz
- 62 g fagyasztott margarin
Töltelékhez
- kakaópor
- édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a fagyasztott margarin kivételével összegyúrjuk. 45 percig kelni hagyjuk.
A kelesztési idő végén a tésztát kinyújtjuk, és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztott margarint. A tésztát hármas hajtogatással meghajtjuk. Az így kapott tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. A kakaóport és az édesítőt összekeverjük és a kinyújtott tésztára szórjuk, úgy hogy mindenhova jusson, majd feltekerjük. Egyforma csigákat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 16 db kicsi csiga készíthető.