BIO RIZS FEKETE 500G
|
Leírás és Paraméterek
A fekete rizs rövid szemű és magas rosttartalmú rizsfajta. A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Íze miatt alkalmas sós és édes ételek készítéséhez is. Főzés előtt a szemek feketék, kifőzve viszont sötétlilává válnak. Szénhidrátban szegény, azonban rostban és olyan növényi anyagokban gazdag, amelyek felveszik a harcot a szívbetegség és a daganatok ellen. Nem keverendő össze a vadrizzsel!
Felhasználás: ajánlott rizsételek, sushi és desszertek készítéséhez.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1515/ 362
Fehérje (g / 100 g) 7,5
Szénhidrát (g / 100 g) 76,17
Zsír (g / 100 g) 2,47
Élelmi rost (g / 100 g) 3,4
Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium Vitamin: A, B6, E
Kiszerelés: 500 g
Vélemények
Hasonló termékek
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E Felhasználása: leggyakrabban csíráztatáshoz használják, de természetesen megfőzve is fogyasztható
1.211 Ft
|
A basmati rizs hosszabb szemű mint a legtöbb más típusú rizs. A főtt basmati rizsszemek nem ragadósak főzés után kétszeresére nőnek. A barnarizs jó B-vitamin forrás. Van benne kalcium, kén, és vas is, bár ez utóbbi felszívódását a héjban lévő növényi sav gátolja. Elkészítés: Kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben 35 percig főzzük. Íze intenzíven aromás.
1.208 Ft
|