BIO QUINOA /GREENMARK/ 500G
|
Leírás és Paraméterek
A quinoa rengeteg fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz: különösen gazdag kalciumban, vasban, valamint káliumot, magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz. Sokan nagyon magas fehérje tartalma miatt, mások béltisztító hatása miatt fogyasztják.
Felhasználása: Kétszeres vízben főzzük puhára. Kiváló köretek, kásák, főételek, desszertek készítéséhez.
Főzése: Főzés előtt alaposan mossuk meg. Kétszeres mennyiségű vízben 15-20percig főzzük, akkor készült el, ha minden szem kétszeresére dagadt és elvesztette fehér színét.
Diéták: A quinoa a természetben előforduló formájában nem tartalmaz glutént. Glikémiás indexe alacsony.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1435 / 343
Fehérje (g / 100 g) 13,8
Szénhidrát (g / 100 g) 60,8
Zsír (g / 100 g) 5,0
Élelmi rost (g / 100 g) 6,6
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium Vitaminok: A, B1, B2, B3
Vélemények
Hasonló termékek
A fekete rizs rövid szemű és magas rosttartalmú rizsfajta. A fekete rizs magas antocianin tartalma miatt fekete, ez az antioxidáns felel a cékla, vagy a vöröskáposzta színéért is. Íze miatt alkalmas sós és édes ételek készítéséhez is. Főzés előtt a szemek feketék, kifőzve viszont sötétlilává válnak. Szénhidrátban szegény, azonban rostban és olyan növényi anyagokban gazdag, amelyek felveszik a harcot a szívbetegség és a daganatok ellen. Nem keverendő össze a vadrizzsel.
1.757 Ft
|
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E Felhasználása: leggyakrabban csíráztatáshoz használják, de természetesen megfőzve is fogyasztható
1.211 Ft
|