Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, szójafehérje-koncentrátum, sűrítőanyag (xantángumi, hidroxi-propil-metil-cellulóz), cukor, útifű maghéj (pszillium), étkezési só, dextróz, cukorrépaszirup, pörkölt, őrölt lencse, élesztőkivonat, étkezési sav: tejsav, szőlőkoncentrátum, savanyúságot szabályozó anyag: nátrium-diacetát, enzim (alfa-amiláz)
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
- Energia: 1415/334 kJ/kcal
- Zsír: 0,2 g
amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
- Szénhidrát: 70,1 g
amelyből cukrok: 5,5 g
- Rost: 7,0 g
- Fehérje: 9,1 g
- Só: 2,1 g
A számolt adatok tájékoztató jellegűek!
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, felbontás után visszazárt csomagolásban tárolandó.
Receptajánlat:
Hozzávalók 1db kb. 370g-os kenyérhez:
230 g Somváry Food gluténmentes kenyér/bagett lisztkeverék
9 g étolaj
9 g élesztő
202 g langyos víz
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet, étolajat és hozzáöntjük a langyos vízben feloldott élesztőt. Ezután kb. 5-6 perc alatt sima felületű tésztává dagasztjuk, majd kézzel vekni alakúra formázzuk. Felületét megkenjük vízzel, és letakarva langyos helyen kb. 60-70 percig kelesztjük. Kelesztés után a felületét megvágjuk és ismét megkenjük vízzel, majd 210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 40 perc).