
Gluténmentes oroszkrém torta
Gluténmentes oroszkrém torta
Hozzávalók 18 cm-s tortához:
Piskótához
- 250g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 200g tojás (kb. 4 db M-s tojás)
- 25g víz
Krémhez
- 4 db tojás
- 12 dkg cukor
- 240 ml tej
- 24 g zselatin
- 480 ml tejszín (Hulala)
- ½ csomag vanillincukor (Haas)
Elkészítés
Piskóta:
A piskóta hozzávalóit egy tálba kimérjük, robotgéppel vagy kézi habverővel kihabosítjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
Krém:
Az egész tojásokat a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral gőz fölött sűrűre verjük. A végén hozzáadjuk a forró vízben felolvasztott zselatint. A tűzről levéve addig kevergetjük amíg kihűl, de még nem dermedt meg a zselatintól. Ezután hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét és könnyedén elvegyítjük a krémmel. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tortát kívülről is bevonjuk és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ha jól kihűlt a tortánk kivesszük a hűtőből és a maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát is. A maradék tejszínhabot habszákba töltjük és kidíszítjük a tortát. A tejszínhab tuffokba csokidíszt szúrunk, a torta közepére pedig csokoládé forgácsot szórunk.
Tipp: csokoládé helyett használhatunk kandírozott gyümölcsöt is a díszítéshez. Tehetünk belőle a torta töltésére használt krémbe is.