
Gluténmentes feketeerdő torta
Gluténmentes feketeerdő torta
Hozzávalók 18 cm-s tortához:
Piskótához
- 250g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 200g tojás (kb. 4 db M-s tojás)
- 25g víz
- annyi kakaó, hogy szép színe legyen (kb. 1-1,5 ek)
Töltelékhez
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor (Haas)
- 1,5 ek. cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 5 dl Hulala habtejszín
Elkészítés
Piskóta:
A piskóta hozzávalóit egy tálba kimérjük, robotgéppel vagy kézi habverővel kihabosítjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
Töltelék
A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük, néhány szemet félretesszünk a díszítéshez. Az 1 csomag vaníliás pudingporból 3 dl meggylével és a cukorral (vagy édesítővel) sűrű krémet fűzünk. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk.
Összeállítás
Az első tortalapra rákenjük a kihűlt puding felét, kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel, majd rátesszük a felvert tejszín egy részét. Ezután óvatosan rátesszük a következő lapot. Erre kerül a maradék puding, a meggyszemek és a tejszínhab egy része. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
A torta oldalát és a tetejét bevonjuk tejszínhabbal és néhány órára hűtőbe tesszük (lehet egész éjszakára is). A hűtőből kivéve ismét bevonjuk a maradék tejszínhabbal a torta oldalát és tetejét, majd csokiforgácsokkal és meggyszemekkel díszítjük.