
Gluténmentes csokoládétorta
Gluténmentes csokoládétorta
Hozzávalók:
Piskóta:
- 250g Somváry Food gluténmentes piskóta lisztkeverék
- 200g tojás (kb. 4 db M-s tojás)
- 25g víz
Krém:
- 160g tejszín
- 150g vaj
- 100g étcsokoládé
- 1 ek kakaó
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- díszítéshez fehércsokoládé
Elkészítés:
A piskóta lisztkeveréket a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a tejszínt a kakaóporral felforrósítjuk, majd a csokoládédarabokat belekeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és egyneművé keverjük. Dermedésig a hűtőbe helyezzük.
A kihűlt piskótalapot ketté vágjuk, a piskótalapok közé kenjük a krém kétharmadát. A maradék csokikrémmel a torta külsejét megkenjük.
A csokimázhoz az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat. A tortát bevonjuk vele, majd tetszés szerint díszítjük a torta tetejét.