
Gluténmentes gyümölcstorta
Gluténmentes gyümölcstorta
Hozzávalók 29 cm-es gyümölcstortához:
- 300g Somváry Food gluténmentes sütemény lisztkeverék
- 150g tojás (kb.: 3db M-s tojás)
- 105g olaj
- 45g víz
- 1 csomag gluténmentes pudingpor
- 0,5l tej
- 3 evőkanál cukor
- gyümölcs
- 1 csomag gluténmentes tortazselé
Elkészítés: A piskótához a lisztet, a tojást, olajat és a vizet egy tálba mérjük és robotgéppel vagy kézi habverővel összekeverjük. A bekevert tésztát állni hagyjuk 5 percig, majd átkeverjük és a kivajazott és liszttel kiszórt gyümölcstorta formába önjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A kisült tésztát tortatálra kiborítva kihűtjük.
Közben a pudingporból, tejből és a cukorból pudingot főzünk és langyosra hűtjük, majd a kihűlt piskótára öntjük. Hagyjuk a pudingot megdermedni, majd rátesszük a megtisztított gyümölcsöket.
Ezután az előírásnak megfelelően elkészítjük a tortazselét és ráöntjük a gyümölcsökre. Hűtőben néhány óráig dermesztjük a kész tortát.