
Gluténmentes tepertős pogácsa
Gluténmentes tepertős pogácsa
Hozzávalók:
- 200 g Somváry Food gluténmentes kenyér/bagett lisztkeverék
- 60 g tepertő
- 4 g só
- 6 g cukor
- 16 g élesztő
- 1 pici bors
- 1 teáskanál tejföl
- tojás a kenéshez
Elkészítés: A tepertőt a borssal aprítógépben pépesítjük. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sót. Majd hozzáöntjük a langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Ezután kb 5-6 perc alatt sima felületű tésztává dagasztjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, felületét késsel kocka alakban bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarva, langyos helyen kb. 40-45 percig kelesztjük. Ezután a pogácsák tetejét megkenjük felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben kb 12-13 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: melegen a belseje még nyersnek tűnik, de ha kihűlt a pogácsa a nyershatás megszűnik, finom ropogós lesz a pogácsa.