
Gluténmentes bagett
Gluténmentes bagett
Hozzávalók 4db bagetthez:
- 286g Somváry Food gluténmentes kenyér/bagett lisztkeverék
- 11g olaj
- 12g élesztő
- 252g langyos víz
Elkészítés: Egy tálba kimérjük a lisztet, az olajat és a langyos vízben elkevert élesztőt. Ezután kb. 5-6 perc alatt sima felületű tésztává dagasztjuk. Ha ragad a tészta nyugodtan lisztezhetjük a nyújtódeszkát. Miután begyúrtuk a tésztát 4 db 140g-os részre osztjuk és egyenként kb. 16-17 cm hosszú rudakat formálunk belőle. A rudakat sütőlemezre helyezzük, felűletét 3 helyen megvágjuk, lekenjük vízzel és langyos helyen letakarva 40-45 percig kelesztjük. Ezután ismét lekenjük vízzel és a 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 27 perc). A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.