somvary.hu

+36-30/595 6383

somvary.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • Gluténmentes lisztkeverékek 
    • Hozzáadott cukor nélküli lisztkeverékek 
    • Reform lisztkeverékek 
  • Receptek
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES KENYÉR/BAGETT LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES PISKÓTA LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES SÜTEMÉNY LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES UNIVERZÁLIS LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD LISZTKEVERÉK OMLÓS TÉSZTÁKHOZ ÉDESÍTŐSZERREL
    • SOMVÁRY FOOD TELJES KIŐRLÉSŰ KELT TÉSZTA LISZTKEVERÉK ÉDESÍTŐSZERREL
    • SOMVÁRY FOOD TÖNKÖLYLISZTES SÜTEMÉNYPOR
  • Rólunk
  • Viszonteladóknak
Vissza
Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250 g Somváry Food teljes kiőrlésű kelt tészta lisztkeverék édesítőszerrel
  • 80 g vaj
  • 8 g élesztő
  • 88 g víz

Diótöltelék:

  • 10 g darált dió
  • 75 ml tej
  • 50 g cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Máktöltelék:

  • 75 g darált mák
  • 75 ml tej
  • 50 g cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 125 g dara

Elkészítés:

Először a töltelékeket készítjük el.

Diótöltelék: Először felforraljuk a tejet, majd belekeverjük a darált diót, édesítőt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, és addig kevergetjük amíg besűrűsödik a töltelék.

A máktölteléket hasonlóképpen készítjük. Felforraljuk a tejet és belekeverjük a darált mákot, édesítőt, vaníliás cukrot, citromhéjat és a darát. Tovább kevergetve 1-2 perc alatt ezt is besűrűsödik. A kész töltelékeket félretesszük és hagyjuk kihűlni.

A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd rámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos vizet. A tésztát dagasztani kezdjük. Kb. 5 perc alatt sima felületű, rugalmas tésztát kapunk. Ezután 11 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat kb. 2 mm vastagságú ovális alakra kinyújtjuk. A kinyújtott tészta közepére csík alakban ráhalmozunk egy adag tölteléket és kifli alakban feltekertjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.  A kiflik felületét felvert tojással lekenjük és szellős helyre tesszük, hogy a tojás gyorsan rászáradjon. Ha már száraz tapintatú ismét lekenjük tojással, és ismét szárítjuk. Ha teljesen leszáradt akkor letakarjuk és langyon helyen kb. 50-60 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Somváry Kft.
  • 4031 Debrecen, Derék utca 217 1/2
  • +36-30/595 6383
  • info@somvary.hu
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön akcióinkról, új recept bejegyzéseinkről!

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Akciók 
  • Gluténmentes lisztkeverékek 
  • Hozzáadott cukor nélküli lisztkeverékek 
  • Reform lisztkeverékek 
  • Receptek
    Receptek
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES KENYÉR/BAGETT LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES PISKÓTA LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES SÜTEMÉNY LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD GLUTÉNMENTES UNIVERZÁLIS LISZTKEVERÉK
    • SOMVÁRY FOOD LISZTKEVERÉK OMLÓS TÉSZTÁKHOZ ÉDESÍTŐSZERREL
    • SOMVÁRY FOOD TELJES KIŐRLÉSŰ KELT TÉSZTA LISZTKEVERÉK ÉDESÍTŐSZERREL
    • SOMVÁRY FOOD TÖNKÖLYLISZTES SÜTEMÉNYPOR
  • Rólunk
  • Viszonteladóknak
Belépés
Regisztráció