Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.
Felhasználás: nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűríthetjük is vele ételeinket. Mivel a mandula nem tartalmaz WGA lektineket, a belőle készült lisztet gluténérzékenyek is bátran használhatják!
Ha csak mandulaliszttel helyettesítjük a receptben megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. (Ha a recept gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell növelni a tojás mennyiségét.)
A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony szénhidráttartalmú diéta követői számára is ajánljuk.
Ásványi anyag tartalma: kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink.
Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az érrendszer megfelelő működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin megköti a szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős antioxidáns hatása miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében.
Hozzájárul az emésztő- és a bélrendszer megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásához.
A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is használják
Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Fogyasztása a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat. Gluténmentes. A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!