Összetevők: tönkölyliszt (37 %), cukor, teljes tojáspor, rizskeményítő, feltárt rizsliszt, maltodextrin, tejcukor, sovány joghurtpor (1,5 %), tejsavópor, térfogatnövelő szerek (nátrium-difoszfát, nátrium-hidrogén-karbonát), (0,48 % P2O5), étkezési só, emulgeálószer (nátrium-sztearoil-2-laktilát), színező-élelmiszer: paprika kivonat és kurkuma kivonat, sűrítőanyag: (nátrium-karboxi-metil-cellulóz), aromák
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
- Energia: 1646/389 kJ/kcal
- Zsír: 5,1 g
amelyből telített zsírsavak: 1,9 g
- Szénhidrát: 74,0 g
amelyből cukrok: 40,8 g
- Rost: 1,3 g
- Fehérje: 11,1 g
- Só: 1,4 g
A számolt adatok tájékoztató jellegűek!
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, felbontás után visszazárt csomagolásban tárolandó.
Receptajánlat:
Hozzávalók Tönkölyös kevert tészta alaprecepthez (26x19,5 cm-s tepsihez):
231 g Somváry Food tönkölylisztes süteménypor
70 g olaj
116 g víz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és robotgéppel vagy kézi habverővel simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A nyers tésztára ízlés szerint szórhatunk gyümölcsöt (pl.: meggyet, szilvadarabokat), lekvárt, durvára vágott cukrozott diót. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.