Összetevők: búzaliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt (43 %), édesítőszer: maltit, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, kalcium-sztearoil2-laktilát, tejsavópor, repceolaj, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, L-cisztein, enzimek (xilanáz, alfa-amiláz - búzalisztet tartalmaz), sovány tejpor, teljes tojáspor, étkezési só, színezék: bétakarotin, aroma
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!
Nyomokban tartalmazhat: szójaszármazék, diófélék, szezámmag, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
- Energia: 1408/334 kJ/kcal
- Zsír: 2,9 g
amelyből telített zsírsavak: 1,4 g
- Szénhidrát: 67,4 g
amelyből cukrok: 1,5 g
amelyből poliolok: 0,2 g
- Rost: 7,5 g
- Fehérje: 10,0 g
- Só: 0,75 g
A számolt adatok tájékoztató jellegűek!
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, felbontás után visszazárt csomagolásban tárolandó.
Receptajánlat:
Hozzávalók 1 db kb. 250g-os teljeskiőrlésű kalácshoz:
181g Somváry Food teljes kiőrlésű kelt tészta lisztkeverék édesítőszerrel
18g margarin
9g élesztő
72g langyos víz
1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, és a langyos vízben feloldott élesztőt. A tésztát dagasztani kezdjük. Kb. 5 perc alatt sima felületű, rugalmas tésztát kapunk. A bedagasztott tésztát langyos helyen kb. 25 percig kelesztjük. A megkelt tésztát annyi felé osztjuk, ahány szálból a fonást készíteni szeretnénk. A tésztadarabokat megsodorjuk és összefonjuk. A megformázott kalácsot sütőpapírra helyezzük, felvert tojással megkenjük, majd ismét kelni hagyjuk 40 percig. A kelesztési idő végén még egyszer lekenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 perc alatt készre sütjük.