Összetevők: burgonyakeményítő, rizskeményítő, sűrítőanyagok (xantángumi, hidroxi-propil-metil-cellulóz, guarliszt), cukor, útifű maghéj (pszillium), repceolaj, élesztőkivonat, étkezési só, pörkölt, őrölt lencse, savanyúságot szabályozó anyag: nátrium-diacetát, enzim (alfa-amiláz)
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
- Energia: 1443/341 kJ/kcal
- Zsír: 2,1g
amelyből telített zsírsavak: 0,2g
- Szénhidrát: 77,4g
amelyből cukrok: 4,2g
- Rost: 4,3g
- Fehérje: 0,8g
- Só:0,55g
A számolt adatok tájékoztató jellegűek!
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, felbontás után visszazárt csomagolásban tárolandó
Receptajánlat:
Hozzávalók 4db zsemléhez:
162 g Somváry Food gluténmentes univerzális lisztkeverék
3 g étolaj
3 g só
7 g élesztő
105 g langyos víz
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzá adjuk a sót, az olajat, és a langyos vízben feloldott élesztőt. A tésztát kb 5-6 perc alatt sima felületű tésztává dagasztjuk. A begyúrt tésztát 4 db 70g-os darabra osztjuk. Az így kapott tésztadarabokból hosszúkás hengereket formálunk, felületét lekenjük vízzel és letakarva langyos helyen kb. 45 – 50 percig kelesztjük. Sütés előtt a tészta felületét megvágjuk és ismét megkenjük vízzel. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 17 perc alatt készre sütjük.